Halový turnaj nepočujúcich v Prešove vyhrali Ukrajinci, Slováci 6.

08.07.2005 Celý región

Prešov 8. júla (TASR) – Víťazmi 13. ročníka medzinárodného halového turnaja nepočujúcich futbalistov do 16 rokov sa stala reprezentácia Ukrajiny. Minul...
Prešov 8. júla (TASR) – Víťazmi 13. ročníka medzinárodného halového turnaja nepočujúcich futbalistov do 16 rokov sa stala reprezentácia Ukrajiny. Minuloroční neúspešní finalisti zdolali vo finále Bielorusko hladko 5:1. Tretie miesto si vybojovali po víťazstve nad 4:2 nad Chorvátskom Česi. Slovákom ako obhajcom prvenstva patrila konečná šiesta priečka.

Zverenci trénerského tandemu Ľuboslav Ferko, Ľubomír Jurík vo svojom úvodnom vystúpení v základnej skupine zdolali Bulharov 3:1, potom ale podľahli Bielorusku 1:4. V nadstavbovej časti síce vyhrali nad Rumunskom vysoko 7:3, no nakoniec to stačilo len na súboj o konečné 5. miesto. V ňom podľahli Bulharsku 0:5.

Konečné poradie:
1. Ukrajina,
2. Bielorusko,
3. ČR,
4. Chorvátsko,
5. Bulharsko,
6. Slovensko,
7. Poľsko,
8. Rumunsko,
9. Kazachstan.

Organizátori podujatia vyhlásili najlepších na jednotlivých postoch:
brankár: Sergej Kovalenko (Ukr. )
hráč: Kristián Selakovič (Chorv. )
strelec: Milan Pacaj (ČR – 16 gólov).

\"Na Slovensku stále ubúda chlapcov, ktorí môžu štartovať na takýchto podujatiach. Z umiestnenia sklamaní nie sme, no to neznamená, že sa o rok nepokúsime vrátiť sa minimálne na niektorú z medailových priečok, \" povedal na margo umiestnenia na tradičnom domácom podujatí tréner slovenských reprezentantov Ľubomír Ferko.
 

Vyberte región

mark